Crossover koncepció a Mazdától, íme a Koeru

Frankfurtban debütált a Mazda Koeru koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mazda is kihasználta a Frankfurti Autószalon adta lehetőségeket, és új MX-5 mellett egy crossover koncepciót is bemutatott.


Eseménydús időszak áll a Mazda mögött, hiszen az elmúlt 8 hónapban 5 újdonságot mutattak be, de itt még nem álltak meg. Az MX-5 szeptemberi premierje után, máris egy új modell koncepcióját csodálhatta meg a közönség Frankfurtban, méghozzá a Koeru koncepciót. A Mazda Koeru nem egyszerű területre lép be, hisz a crossoverek világában jelenleg is óriási harc folyik a vásárlókért. A koncepció 4,6 m hosszú, 1,9 m széles és 1,5 m magas. A gyáriak szerint 5 utasnak is kényelmes teret nyújt, amúgy malomkőnyi, 21 colos felniken fut. A tanulmány a gyári szavak szerint „egy merész kihívás a jelenlegi crossover piacnak”, valamint „megtestesíti a Mazda jelenlegi terveit, ahol szeretnék átadni a valódi vezetési élményt”. Karakteres lámpái, alacsony kabinja és Skyactiv technológiája kívül-belül prémiumkategóriába emeli.
Hirdetés

Pontosabb technikai részletekkel még nem szolgált a Mazda, ám a gyáriak szerint a Koeru is megadja a jól ismert Jinba-ittai vezetési élményt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:55
    Permalink

    Gyorsan belejött a crossover-gyártásba a Mazda, pedig a CX-sorozat előtt csak egy ilyen modellje volt, a Tribute – ami tulajdonképpen egy amerikai Ford Maverick átcímkézett változata. A gyártásuk is Amerikában folyt.

Vélemény, hozzászólás?