Crossoverrel bővíti a Scénic-kínálatot a Renault

Faceliftes Scénic, Grand Scénic és az új XMOD verzió a Renault genfi kínálatában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Genfben mutatkozik be az újabb faceliftes Scénic és Grand Scénic, társaságukban debütál a széria terepesebbé tett tagja, a Scénic XMOD is.


Genfben megújul a Scénic és a Grand Scénic: a Renault egyterűi egy sor más módosítás mellett megkapják a márka új, például Clióról már ismert egységes orrkiképzését, és bemutatkozik egy új változat is, a módosított karosszériával, emelt hasmagassággal érkező Scénic XMOD. Új lökhárítók, hangsúlyosabb küszöbtoldatok, új könnyűfém felnik és tetősínek adják az új variáns offroados megjelenését: a külső alapján összkerék-hajtású kivitelre gyanakodhatnánk, de nem így van, az elsőkerék-hajtású crossover vezetőjét speciális kipörgésgátló segíti könnyebb terepen.
Hirdetés

A Grip Xtend rendszer a középkonzolra helyezett tekerőgomb segítségével vezérelhető, és háromféle alapbeállítást kínál a vezető számára. A Road a gomb alapállása, a rendszer ennek kiválasztására hagyományos kipörgésgátlóként funkcionál. A Loose Ground (laza talaj) beállítás alacsonyabb tapadású felületeken a nyomaték szabályozásával és finom fékezésekkel segít megtartani a tapadást, míg Expert módban a fékezést teljesen átveszi a sofőrtől a Grip Xtend agya, és a vezetőnek csak a gázt kell nyomnia, a rendszer pedig mindig csak annyi nyomatékot enged a kerekekre, amivel még elkerülhető azok kipörgése.
Az XMOD nem csak terepképességek, pakolhatóság tekintetében is felülmúlja a Scénicet, a csomagtere a korábbi 522 helyett 555 literes. Az új Scénicek mindannyian megkapják a Clio által meghatározott új orr-részt, de az XMOD esetében határozottabb lesz a lökhárító és a hűtőmaszk kialakítása, ahogy az crossover mivoltához illik. Az új Scénic sorozat összes tagja megkapja a Renault R-Link elnevezésű szórakoztató és információs rendszerét valamint az új Energy motorcsalád tagjait, melyek közül a TCe 130-as egység 100 kilométerenként 1 literrel fogyaszt kevesebbet, mint elődje, ami 15%-os fogyasztás-csökkenést jelent. További részletek a bemutatót követően várhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 07:43
  Permalink

  Egyelőre csupán a cikkben szereplő infók a publikusak, azaz, hogy jelentősen takarékosabb lesz, mint elődje. Lehetséges, hogy a korábbi 1,4-es helyett már az 1,2-esből fogják kihozni a 130 lóerőt.

 • 2017.10.30. at 07:43
  Permalink

  Tisztelt szerkesztőség!
  Mit lehet tudni az átdolgozott TCe 130-as egységről? A hazai importőr kínálatából szinte teljesen kikopott valamiért ez a blokk?! Csak a megane cabrio-hoz lehet rendelni a konfigurátorral. Tudnak valamit erről a motorrol, illetve kikoptattás okairól?

Vélemény, hozzászólás?