Csak 2 forinttal, de apad a benzin ára. A gázolajé nem változik

Literenként 2 forinttal csökken a benzin ára szerdától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sem meglepetést, sem komoly változást nem okoz a benzin szerdától életbe lépő 2 forintos árcsökkentése.

Nem volt még hét idén, amikor ne emelkedtek volna az üzemanyagárak, most azonban végre fordulat állt be, a nemzetközi árak csak nagyon enyhén változtak. A benzin jegyzési ára ráadásul apadt, s a forint is erősödni tudott a dollárhoz mérten. Így aztán - ahogyan az már az előző hét végén várható volt - a MOL szerdától 2 forinttal csökkenti a 95-ös nagykereskedelmi árát, mellyel a benzinkutakon tapasztalható átlagár 419-ről 417 forintra apad.
Változatlanul marad a most is drágább, a töltőállomásokon literenként 425 forintos átlagárú gázolaj ára, így a hét közepétől már 8 forintos, csaknem 2 százalékos árkülönbség lesz a két üzemanyagfajta között - ez vélhetően nem vágja majd földhöz a benzineseknél jóval szerényebb fogyasztással autózó dízeleseket. Ahogyan persze a 2 forintos árcsökkenés sem számít sokat, 50 literes tankolás esetén egy százas maradhat a zsebben. Jóval több spórolható, ha drága helyett olcsó kutat választunk, az egyes töltőállomások árai között ugyanis literenként 20-30 forintos különbségek is tapasztalhatók, az alapján pedig már 1000 forint is múlhat azon, hogy hol tankolunk.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?