Csillagos vetélytársat kap a BMW X4 M40i

AMG modellel bővül a Mercedes GLC Coupé kínálata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hazánkban még a márka honlapján is csak az árlistában látható a Mercedes-Benz GLC Coupé, közben máris új modell került a kínálat csúcsára.

Becsületes nevén Mercedes-AMG 43 GLC 4Matic Coupé néven érkezik a Mercedes közepes SUV kupé kínálatának csúcsára a BMW X4 M40i közvetlen vetélytársa. Vagyis a „konzervatív” GLC után a kupé is megkapja az AMG-kezelést és vele együtt a 3 literes, turbófeltöltős V6-os benzinmotort. Ennek 367 lóerejét és 520 newtonméteres nyomatékát 9-fokozatú automataváltó és összkerékhajtás közvetíti az útra. A százas sprintidő pont annyi, mint a BMW X4 M40i esetében, azaz 4,9 másodperc, a gyárilag megadott átlagfogyasztás pedig még annál is arcátlanabb, 8,4 liter/100 kilométer.
Hirdetés
A sportautós menettulajdonságok és a mercedeses kényelem ellentétét fejlett légrugózás hivatott feloldani a csúcs-GLC-ben. Ezenkívül az autó tereptulajdonságait is bátran méltatja a gyártó, csakúgy, mint vontatási képességeit. Utóbbihoz kétségtelenül elegendő potenciált ad az említett erőmű, amely a megfelelő kiegészítőkkel (gyári vonóhoroggal) akár 2460 kilós vontatmány gyors helyváltoztatását is lehetővé teszi. Itthon nagyjából 1,5 millió forinttal kerülnek többe a GLC Coupé változatai a hasonló motorizáltságú „polgári” GLC kivitelhez képest, így a Mercedes-AMG 43 GLC 4Matic Coupé várhatóan bő 20 millió forintos alapárral érkezik hazánkba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?