Debütált a Kia pici indiai SUV-ja

Sonet néven érkezik, először Indiába a Kia új városi szabadidő-autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A beharangozónak megfelelően, ma lerántották a leplet a Kia Sonetről. Az autót először Indiában dobják piacra, később viszont világszerte szeretné forgalmazni a Kia.

Kimondottan Indiának készült a Kia Sonet, hiszen a dél-koreai tervezőcsapat szorosan együttműködött egy indiai dizájnercsapattal, ám ez még nem jelenti azt, hogy csak a népes ázsiai országban lehet sikeres a típus. A formaterv összetéveszthetetlenül Kia, ott díszeleg az orrán a tigrisorr hűtőmaszk, összességében pedig egy masszív kis hobbiterepjárónak tűnik. Márpedig ez manapság egyenes utat jelent a sikerhez. Hogy mennyire kicsi, arról egyelőre mélyen hallgat a gyártó, a sajtóanyagban egyetlen szóval sem említik a méreteit.
Hirdetés
Viszont azt hangsúlyozzák, hogy az utastérben a kategória legnagyobb érintőképernyős kijelzőjéről (10,25 col) vezérelhető az UVO Connect friss infotainment rendszer, ami a ráncfelvarrás után a Stonicban is megtalálható. És itt felmerülhet a nagy kérdés, hogy ahol a Stonic a paletta része, vajon érdemes-e a Sonetet is piacra dobni. A karaktere másnak tűnik, viszont a motorizáltsága hasonló. Két benzinmotor, az egyliteres, háromhengeres T-GDI és az 1,2 literes, négyhengeres választható hozzá, valamint az 1,5 literes dízel. Egészen széles a sebességváltók kínálata, hiszen ötféle változat bukkan fel. Öt és hatfokozatú manuális, utóbbiból egy új fejlesztésű Smartstream egység is, továbbá hatfokozatú automata, valamint 7 fokozatú duplakuplungos.
Hirdetés
Bevallottan a fiatalabb korosztály számára szánta az új szabadidő-autót a Kia, így valószínűleg az árszabással is igyekeznek majd őket megszólítani. Ám pontos összegeket hivatalosan még nem árultak el, de a motorizáltságot is úgy állították össze, hogy Indiában kedvezményeket vehessenek igénybe a vásárlók. A tervek szerint 6-9 havonta érkezik majd egy új modell a Kiától az indiai piacra, azonban még az is kérdéses, hol fogják még forgalmazni Ázsián kívül az új típust.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?