Divatikon által tervezett különkiadást mutatott be a Maybach

A Mercedes-Maybach S680 Virgil Abloh limitált szériát a Louis Vuitton volt igazgatója tervezte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kívül-belül az obszidiánfekete és a homokbarna árnyalatok teszik különlegessé ezt a hatalmas luxuslimuzint.

Virgil Abloh néhány hónapja távozott el, de kulturális öröksége még hosszú ideig éltetni fogja: ő volt a Louis Vuitton egyik igazgatója, emellett az Off-White divatmárka alapítója, mindezeken felül iparművész, DJ és filantróp is. Halála előtt egy több projektet is magába foglaló együttműködésbe kezdett a Mercedes-Benzzel, ennek utolsó gyümölcse a Maybach S680 Virgil Abloh különkiadás.
Hirdetés
Az S-osztály luxusverziójának egyedi változata két színt vonultat fel kívül belül: a magasfényű obszidiánfeketét és a homokbarnát. A kéttónusú fényezés egyébként hagyományos stílus a luxusautóknál, a Maybach korábbi modelljei is kérhetők voltak már ilyen konfigurációval, de ez a két konkrét árnyalat a Virgil Abloh különkiadáshoz jár csak. A barna színhez annyira ragaszkodtak az övvonaltól lefelé, hogy a nagy tányérfelnik is megkapták ezt a festést, amitől mindenképpen kitűnik a tömegből az egyedi S-osztály. A karosszéria további részeihez viszont nem nagyon nyúltak, nem tűzdelték tele például Virgil Abloh emblémákkal sem. Belül viszont már előfordulnak Virgil Abloh feliratok, de ettől látványosabb a külsővel harmonizáló színválaszték. Homokbarna nappabőr került az összes ülésre (mind a négyre, hátul középen ugyanis egy fix konzol van, ahogy az az igazi limuzinokban lenni szokott), ennek fekete tetőkárpit ad kontrasztot. Szerencsére a műszerfal teteje is fekete borítást kap, az ugyanis zavaró tud lenni a sofőr számára a szélvédő tükröződése miatt, ha ez a rész világos. Igazán finom részlet a kéttónusú kormánykerék, melynek külső karimája és küllői feketék, többi része viszont barna. Az ilyen kategóriájú autókban fontos apróság még a műszerfal és a középkonzolok díszbetétje, ami sok esetben a legkülönfélébb fákból készül, itt viszont egyszerű és makulátlan fekete zongoralakk köszönti az utasokat. Az informatikai részleg is kivette részét a munkából, ugyanis az infotainment-rendszer gombjait is egyedivé tették, több ezek közül a fekete-barna látványvilágot kapta meg. Az autóhoz jár még egy ugyanilyen színekkel bevont bőr díszdoboz, ami a két slusszkulcsot, egy 1/18-as arányú modellautót és egy kulcstartót tartalmaz. Mindezek mellé az Off-White még egy maybachos szériát is piacra dob, a kollekciójuk homokbarna színű pulóverből, kesztyűből és további ruhadarabokból áll. Az S680 Virgil Abloh különkiadásból 150 darab fog készülni csak.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?