A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Dízel-hibrid lehet a következő Lancer Evo

Új irányt vesz a Mitsubishi Lancer Evo - hibrid lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre még kelendő a Mitsubishi Lancer Evo X, ám a márka vezetői úgy látják a következő generáció teljesen új irányt is vehet, fürgébbnek és takarékosabbnak ígérik.

Még változatlanul fut a Mitsubishi Lancer Evo X, ám már minden bizonnyal készül az utódja. Egyedül a turbó az, ami biztosan megmarad az Evo hajtásában, ám a mostani, 2,0 literes, 290 lóerős benzines erőgépet minden bizonnyal nem láthatjuk viszont a következő generációban.
Erre utalt nyilatkozatával a márka elnöke, Osamu Masuko: „A Lancer továbbra is a márka legerősebb modellje marad, de a piaci elvárások változásának megfelelően a következő generáció kibontakozásához az eddigiektől eltérő utat keresünk”.
Noha a Mitsubishi kínosan ügyelt arra, hogy nehogy valami konkrétumot szivárogtasson ki újdonsága kapcsán, több elemző is egyetért abban, hogy a márka sportos limuzinját dízel-hibrid hajtáslánc mozgatja majd, minden bizonnyal a mostaninál szerényebb, jó eséllyel 10 l/100 km alatti átlagos fogyasztással és jobb menetdinamikával. Az Evo XI 0-100 km/óra gyorsulása a jelenleginél mintegy 10 százalékkal rövidebbnek, 5 másodperc alattinak ígérkezik, szén-dioxid emissziója pedig állítólag 20 százalékkal, 200 g/km alá csökkenhet. Az elkövetkezendő két évben legfeljebb csak koncepcióként várható hibrid Evo természetesen elődjéhez hasonlóan a márka S-AWC nevű, állandó, de igény szerint változó osztásarányú, Torsen-differenciálműves összkerékhajtást alkalmazza majd, így továbbra is komoly élményautónak ígérkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?