Drágul a benzin és a gázolaj is, utóbbi kétszeresen

Jelentősebben drágul a gázolaj, mint a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hét közepétől három forinttal drágul a benzin, hattal a gázolaj.

Ahogyan azt már tegnap jövendöltük, e héten is emelkednek az üzemanyagárak, 3 forinttal nő a benzin, és újabb 6 forinttal emelkedik a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. Így a benzin országos átlagos ára 397 forintra nő - ez is új árrekord -, a gázolaj átlagára pedig újra, már nem is számoljuk hanyadik alkalommal rekordot döntve 421 forint lesz.
Mivel a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között 30 forintnál is nagyobb árkülönbség lehet, így a gázolaj literenkénti ára a legdrágább töltőállomásokon a 450 forintot is megközelíti majd, s a legtöbb helyen benzint sem lehet majd 400 forint alatt kapni.
Hirdetés
Mivel múlt héten épp 3 forinttal csökkent a benzinár, így szerdától a két héttel ezelőtti árszint áll be, aki viszont siet, az addig egy átlagos, 40 literes tankolás során 120 forintot, azaz 0,3 liternyi benzint takaríthat meg. A gázolaj azonban az elmúlt két hét során, a november 1-től érvénybe lépett jövedéki adó emelés miatt 22 forinttal, azaz 5 százalékkal drágult, így ott folyamatos az árnövekedés. E85-öt (Bioetanol) várhatóan 309 forintos átlagáron, míg autógázt (LPG) 223 forintos átlagáron tankolhatunk szerdától - jelenleg utóbbival lehet a legésszerűbben autózni Magyarországon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 08:34
  Permalink

  Emberek kulturálódjunk egy picit !!! Ha egymás torkának esünk nem lesz jobb!! Nem igaz?! Igenis én is Németországra szavazok ki kell menni dolgozni aki tud és van lehetősége menjen!!

 • 2017.10.31. at 08:34
  Permalink

  Gátlástalan barmok !!!!Mindenkit hülyére vesznek!! Már szinte bűn az élet Magyarországon ! Így is kilehet nyírni egy népet, Gratulálok eddig a sok szemét közül sikerült a Fidesznek élre törni !!!

 • 2017.10.31. at 08:34
  Permalink

  GP: járj vele amíg lehet… a jövedéki adót az EU megszabta rá, de nálunk az ilyesmi sosem jelentett gondot, ja és nem csak az adója emelkedhet hanem az ára is. Csak még nem terjedt el eléggé, hogy kaszálhassanak vele.

 • 2017.10.31. at 08:34
  Permalink

  Azért jó ez a sok “párforintos” emelés, mert könnyen emészthető és hozzá tud szokni a nép. Ja bocs, most polgártárs:D Szóval sikerült ebben is valami hungarikumot alkotni, nálunk aztán mindegy, hogy az USD vagy az EURO merre ugrál, itt akkor is három emelés-egy csökkentés van. Néha mikor Miorbánunk megszólal és zuhan a forint, akkor persze 4-5 emelés is jöhet egymás után…:)

Vélemény, hozzászólás?