Drágulhat a benzin

Újra árcsúcs várható a benzinkutakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Napról napra változnak a kőolajárak, illetve a finomított termékek jegyzésárai is. Nagyobb gond, hogy a forint is gyengül, így mindezek a hazai kutakon drágulást hozhatnak.


Az utóbbi napok ármozgásai alapján az előttünk álló héten ismét emelkedhetnek majd a hazai üzemanyagárak, így a benzin esetében már akár napokon belül sor kerülhet az újabb rekord felállítására - írja a portfolio.hu.
Az elmúlt egy hetet nézve a benzin dollárban mért átlagos jegyzésára 1,2 százalékkal került feljebb, a gázolajnál azonban 0,3 százalékos enyhülést lehetett tapasztalni. Az autósok számára eközben a devizapiaci mozgások sem alakultak kedvezően, a forint árfolyama gyengült a dollárral szemben (a múlt heti 190,1-es átlagár után az utóbbi napokban pedig már jóval 200 forint feletti átlagos érték alakult ki). A benzin hazai fizetőeszközben mért átlagára így 5 százalékkal, a gázolajé pedig 3,4 százalékkal került feljebb.
Mindezek eredményeként esélyes, hogy a Mol NyRt. ismét emeli az üzemanyagok árát és ezáltal újabb árcsúcs alakul ki a hazai kutakon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 11:10
    Permalink

    Az esti híradóban épp arról beszéltek hogy “erősödik” a forint!!!! Szóval egyértelmű hogy orbánka a nagyobb ár nagyobb ÁFA elvén tölti a szétlopott államkasszát!!!!!Máskülönben a MOL is miből vásárol külföldi ,például Horvát olajcéget 10 millió eurós kenőpénzel amit a horvát /volt most már börtönben ülő/ horvát miniszterelnöknek!!!! Majd ha itt is betartanák a törvényeket a milyeink is ott lennének ahol megérdemelnék .

Vélemény, hozzászólás?