E héten érkezik az első prémium-kompakt-villany-SUV

A Mercedes EQA elsőként kínál majd egyszerre luxusminőséget és elektromos hajtást a kis SUV-ok közt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Digitális lesz a Mercedes EQA bemutatója, internetes hírességekkel debütál majd a GLA elektromos hajtású testvére.

A Mercedes EQC nehézkes indulása és mérsékelt sikerű eladásai után lefelé terjeszkedik a Mercedes-EQ márka, de marad az évek óta slágernek számító SUV-ok kategóriájában. Persze nem csak magasított járművek kapják majd meg a villanyhajtást, két szedánt is piacra dobnak a németek, de a két fenti modellel és a majd itthon gyártandó EQB-vel az előbbi szegmensben lesz a legnagyobb a választék. Az EQA talán meghozza a kívánt áttörést, kisebb méretének köszönhetően ára is alacsonyabb lesz, de persze így sem kell 20 millió forintnál sokkal alacsonyabb indulóárral számolni (az EQC majdnem 27 milliótól indul).
Hirdetés
A tervek szerint nem is kell annyit várni a legkisebb villany-SUV-ra, mint az EQC-re kellett, tavasszal ugyanis már meg is érkezhetnek az első darabok a kereskedésekbe. Addig is virtuális formában találkozhatunk az EQA-val, először január 20-án délelőtt 11 órakor. A Mercedes-Benz saját platformján, a Mercedes me-n lehet majd követni a leleplezést ezen a weboldalon. Bár a premier angol nyelvű lesz, további kilenc nyelven feliratok is elérhetők lesznek, és a teljes esemény visszanézhető lesz, ha valakit nem engedne el a főnöke a jeles alkalomra. Elsőként az EQA 250 modell lép piacra 140 kW-os teljesítménnyel, ami nagyjából 190 lóerőnek felel meg. Később érkezik egy 200 kW-os (272 lóerős) változat, illetve egy összkerékhajtású kivitel is. Alapáron jár majd intelligens navigáció a kis SUV-hoz, ami a forgalom és a terepviszonyok mellett a töltőállomások elhelyezkedését is figyelembe veszi az optimális útvonal kiszámításakor. A Mercedes szerint így az olyanoknak is kézenfekvő lesz az EQA használata, akik eddig nem próbáltak még villanyautót, nem kell majd félniük a töltőhálózat infrastruktúrájában való eligazodástól. A modellel a stuttgartiak a városi fiatalokat szeretnék megszólítani, ennek megfelelően három internetes személyiség is feltűnik majd a bemutatóban, akik mind próbálták már az EQA-t. Sőt, a műsor után interaktív formát kap az esemény, a márka szakembereinek is lehet majd kérdéseket feltenni. Addig is a fenti ízelítő képet fürkészhetjük, amin látszik az ismerős Mercedes beltér a közös foglalatú digitális műszerblokkal és a központi érintőképernyővel, a hangulatosan megvilágított szellőzőnyílásokkal, és a futurisztikus mintázatú utasoldali díszpanellel - ugyanakkor az is sejthető, hogy a testvérmodell, a GLA utastere köszön majd vissza az EQA-ban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?