Egy Fabia alapú pickuppal megy a Skoda idén a Wörthersee-re

Skoda FUNstar: kis pickup nagy zenével a Wörthersee Treffenre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A "Mókacsillag" nevet kapta a Skoda-tanulmány, amit a GTI találkozónak indult, de VW csoportos fiesztává alakult találkozóra építettek.


Ahogy ez lenni szokott a Wörthi-tó partját ellepő VW-rajongók megörvendeztetésére szolgáló tanulmányokkal a cégcsoport többi márkája is előrukkol. A Skoda FUNstraja egy egyedi darab marad, természetesen nem kerül majd sorozatgyártásba, de ettől még érdekes és igazán egyedi. A harmadik generációs, új Fabia az alapja, és a Skoda gyakornokai pickup formára alakították át. A tuningőrülteknek szánt show autón nem sok a 18-as felni sem, viszont a motorerőért rajongóknak nem lesz ínyére a FUNstar.
Hirdetés


A fiatal tervezők ugyanis akárhogy akarták, a méretgondok miatt nem tudták az új 1.8-as TSI motort belefaragni a kis Skoda orrába. A jövő hónapban megrendezendő eseményre így a sztenderd 1.2-es TSI-vel megy az autó, amit egy DSG automataváltóval kombináltak. A Fabiát megszabadították a hátsó ajtóktól, elvágták a tetejénél, de hogy elbírja az átalakítást, megerősítették több helyen, meg vastagabb B-oszlopot is kapott. A zöld díszítések a beltérben is dominálnak, és ha nem lenne elég a kis négyhengeres motorhangja, arra az esetre beépítettek egy elég komoly hifit 1400 W rendszerteljesítménnyel és egy 200 wattos mélynyomóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?