Egy játék miatt szegte meg a kijárási tilalmat, megbüntették

23 kilométert autózott egy játék miatt a kijárási korlátozás alatt, jelentős büntetést kapott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kijárási korlátozás megszegése komoly pénzbüntetést von maga után. A legtöbb országban csak engedéllyel, vagy alapos indokkal lehet elhagyni a lakást, a játék nem ilyen.

Komoly pénzbírsággal jár, ha valaki megszegi a kijárási korlátozásokat. A legtöbb országban hatályban vannak még a tavaly kiadott rendeletek, de Nagy-Britanniában éppen január elején szigorítottak rajtuk ismét. Csak január 8-án 70 000 új fertőzöttet regisztráltak, az országot lezárták, és a lakosok nem hagyhatják el jelenleg otthonaikat, csak alapos indokkal, például bevásárlás, orvoslátogatás és hasonlók. Ezekbe nem tartozik bele a játék, pedig egy brit férfi éppen ezzel az indokkal állt elő, amikor igazoltatták a rendőrök. Kenilworthben állították meg és kérték a papírjait, melyen tartózkodási helyének Bedworth volt megjelölve. A távolság a két település között közel 23 kilométer, a kérdésre, hogy miért jött el ennyire távol az otthonától azt felelte, hogy egy játék miatt. Ez pedig nem más, mint a Pokemon Go. Egy-két évvel ezelőtt az egész világon végigsöpört a valóságot kiterjesztő játék, amiben a telefon kameráján keresztül láthatjuk a pokemonokat és gyűjthetjük be őket. A játék valós térképadatokat használ, elnavigálja a játékosokat a megszerezhető pokemonokhoz és a következő célpont épp Kenilworthben volt, hát autójába ült, és odament. Ez nem alapos indok arra, hogy elhagyja a lakását, így 200 fontra, nagyjából 80 000 forintra büntették, valószínűleg ez volt a legdrágább pokemonja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?