Egy kombi Mercedesszel állt ki egy Ferrari ellen, íme a verseny!

A Mercedes E-osztály és a Ferrari F40 harca közel sem olyan unalmas, mint azt hinnéd

Ha eddig azt hitted, hogy az autóipar nem fejlődik sehová, akkor itt az ideje megnézned ezt a gyorsulási versenyt, ahol egy unalmas, gyereküléses modern kombi felveszi a versenyt a '80-as és '90-es évek egyik legendás szuperautójával.

Ha gondolkodás nélkül rávágnád, hogy egy Mercedes terepkombinak esélye sincs a legendás Ferrari F40 ellen, akkor gondold át újra. Így állt ugyanis a különleges gyorsulási versenyhez az alábbi videóban látható F40 sofőrje is, ám az összkerékhajtásos E450 All-Terrain konkrétan megszégyenítette a rajtnál, a célvonalig sem sikerült behoznia a a lemaradását. Mindez érthető, ha az adatokra támaszkodunk, a Ferrari ugyanis újszerű állapotban, ideális körülmények között, profi sofőrrel képes 4,1 másodperc alatt állórajtból 100 km/órára gyorsítani, míg a Mercedes kombi a gázpedál lenyomására - lényegében a sofőr tudásától függetlenül - bármikor reprodukálja az 5,4 másodperces idejét.
Hirdetés
Természetesen a második próbálkozásra már mindent beletett a Ferrari sofőrje, ám ekkor a Mercedest vezető Doug DeMuro vette lazára a figurát, így itt egyértelműen a veterán Ferrari vitte a prímet. A döntőnek tehát volt létjogosultsága és izgalomfaktora is, ha kíváncsiak vagytok a végeredményre, akkor az alábbi videóból megtudhatjátok. Rengeteg azonban a sztori és a magyarázat a képsorokon, az első fordulót 5:50-nél, a másodikat 6:55-nél, majd más kameraállásokból 7:52-nél, a döntőt pedig 8:36-nál követhetitek végig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.03.14. at 11:56
    Permalink

    A Ferrarit tudni kell vezetni,nincs semilyen elektronika benn.A Merciben meg csak a gázt kell nyomni,( amit barki tud),aztán a többit a kütyük elintézik.
    Ennyi a lényeg!

Vélemény, hozzászólás?