Egy kombi Mercedesszel állt ki egy Ferrari ellen, íme a verseny!

A Mercedes E-osztály és a Ferrari F40 harca közel sem olyan unalmas, mint azt hinnéd

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha eddig azt hitted, hogy az autóipar nem fejlődik sehová, akkor itt az ideje megnézned ezt a gyorsulási versenyt, ahol egy unalmas, gyereküléses modern kombi felveszi a versenyt a '80-as és '90-es évek egyik legendás szuperautójával.

Ha gondolkodás nélkül rávágnád, hogy egy Mercedes terepkombinak esélye sincs a legendás Ferrari F40 ellen, akkor gondold át újra. Így állt ugyanis a különleges gyorsulási versenyhez az alábbi videóban látható F40 sofőrje is, ám az összkerékhajtásos E450 All-Terrain konkrétan megszégyenítette a rajtnál, a célvonalig sem sikerült behoznia a a lemaradását. Mindez érthető, ha az adatokra támaszkodunk, a Ferrari ugyanis újszerű állapotban, ideális körülmények között, profi sofőrrel képes 4,1 másodperc alatt állórajtból 100 km/órára gyorsítani, míg a Mercedes kombi a gázpedál lenyomására - lényegében a sofőr tudásától függetlenül - bármikor reprodukálja az 5,4 másodperces idejét.
Hirdetés
Természetesen a második próbálkozásra már mindent beletett a Ferrari sofőrje, ám ekkor a Mercedest vezető Doug DeMuro vette lazára a figurát, így itt egyértelműen a veterán Ferrari vitte a prímet. A döntőnek tehát volt létjogosultsága és izgalomfaktora is, ha kíváncsiak vagytok a végeredményre, akkor az alábbi videóból megtudhatjátok. Rengeteg azonban a sztori és a magyarázat a képsorokon, az első fordulót 5:50-nél, a másodikat 6:55-nél, majd más kameraállásokból 7:52-nél, a döntőt pedig 8:36-nál követhetitek végig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.03.14. at 11:56
    Permalink

    A Ferrarit tudni kell vezetni,nincs semilyen elektronika benn.A Merciben meg csak a gázt kell nyomni,( amit barki tud),aztán a többit a kütyük elintézik.
    Ennyi a lényeg!

Vélemény, hozzászólás?