Egy terepjáró a BYD hatmilliomodik legyártott autója

Idén lépték át az ötmilliót, három hónap sem kellett, hogy legyártsák a hatmilliomodikat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BYD idén nagyon belehúzott a gyártásba, az elektromos és a hibrid modelleket egybevetve már hatmillió legyártott járműnél tart a márka összesen, ebből több mint egymillió 2023-ban készült el.

A BYD habár évek óta a világ egyik legnagyobb gyártója, Európában még csak most kezdenek terjeszkedni, Magyarországon októberben nyitották meg az első kereskedésüket. Az 1995-ben alapított cég a napokban legyártotta a hatmilliomodik autóját, amely az egyik almárkájuk égisze alatt futó típus, a Fang Cheng Bao Bao 5. A modell egyébként friss megjelenés, november 9-én került a piacra.
Hirdetés
Az elképesztő ütemben zajló termelés csak elsőre tűnik földöntúlinak, a BYD ugyanis kilenc személyautókat gyártó üzemmel rendelkezik Kínában, a jövőben pedig Thaiföldön és Brazíliában is terveznek létesítményt. Nem csak az előállításban, a terjesztésben is élen járnak, hiszen nem kevesebb mint 58 országban kaphatóak BYD modellek, ezek mindegyike elektromos, ugyanis a kínaiak 2022 áprilisa óta nem gyártanak belsőégésű motorral szerelt személyautókat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?