Egyedi Fiat 500 Kínának

500-asokkal debütál a Fiat Kínában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Százdarabos, egyedi festésű szériával kezdik kínai offenzívájukat az olaszok.


Július 12-én, azaz pontosan egy évvel azután, hogy az Egyesült Államokba megérkezett az első ötszáz darabos Fiat 500-as kontingens, Lorenzo Sistino, a Fiat nemzetközi műveleteinek alelnöke bemutatta az öt fiatal kínai tervező által megálmodott mintákkal díszített, kizárólag a kínai piacra szánt, ezúttal csak száz darabos Fiat 500 First Edition sorozatot.
Bár az 500-ast hivatalosan csak szeptember 15-én mutatják be Kínában, a július 12. és szeptember 15. között leadott rendelések közül sorsolnak, a szerencsések pedig választhatnak, hogy az eredetileg áhított, avagy az egyik First Edition modellt kérik helyette.
Az egyedi széria a Fiat 500 Lounge kivitelére épül, speciális háromrétegű, gyöngyházfehér fényezéssel, vörös bőr beltérrel és a B-oszlopra helyezett egyedi jelvénnyel. Motorházteteje alatt a 2010-es Év Motorjának választott 1,4 literes Multiair benzines dolgozik, melynek maximális teljesítménye 101 LE, legnagyobb nyomatéka 133 Nm, és hatfokozatú robotizált váltót kapcsolnak hozzá. Kínába a Fiat mexikói gyárából érkeznek az 500-asok, három különféle – Pop, Sport, Lounge – felszereltséggel, tizenkétféle fényezéssel, kilencféle szín-anyag kárpitkombinációval, fekete illetve elefántcsont árnyalatú utastérrel. A First Edition sorozat tagjait díszítő grafikákat fiatal kínai művészek rajzolták. Elsőként Leilei, aki hazájában és külföldön egyaránt népszerű, és a kínai nemzeti kultúra alapelemeit dolgozza fel munkáiban. Az ifjú Mee Wong a rajzolás mellett tanít is a Guangzhou-i Művészeti Egyetemen, kedvenc motívuma a kínai kultúrát szimbolizáló panda, ami az általa díszített 500-as oldalán is megjelent. A többszörös díjnyertes Benny Luk is az ázsiai hagyományokból merít, rajzait szabad kézzel és számítógéppel készíti. Nod Young vizuális művész, hazáján kívül már az Egyesült Királyságban, Németországban, az USA-ban, valamint Olaszországban és Dél-Afrikában is volt kiállítása. Utolsó a sorban Yan Wei, a fiatal hölgy hagyományos kínai mintákat fest, és neki is voltak már kiállításai Japánban és New Yorkban is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?