Egymillió gépjármű-tulajdonos számára közeleg a határidő

Év végi KGFB-kampány: már csak 2 nap van váltani

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csütörtök éjfélig dönthet az a mintegy egymillió járműtulajdonos, aki az év végi kampányban érintett, hogy marad-e a jelenlegi biztosítójánál, vagy máshova szerződik.

Egy közelgő fontos határidőre hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ):kKét napja maradt közel egymillió gépjármű, köztük 500 ezer személygépkocsi üzembentartójának arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező biztosítását: a felmondásoknak csütörtök éjfélig el kell jutniuk a biztosítókhoz.
Hirdetés
A közleményben kiemelték, hogy a szövetség tapasztalatai szerint a díjemelkedés aktivizálta az érintetteket. Azzal számolnak, hogy közel százezren válthatják KGFB-szerződésüket egy kedvezőbbre. Az idei év végi kampányban megkötött új szerződések átlagdíja mintegy 15 százalékkal, vagyis közel kéthavi összeggel múlja felül a tavalyi hasonló értéket, amely a mai inflációs környezetben nem nevezhető túlzott mértékű korrekciónak - írták a piaci szereplőktől kapott visszajelzésekre hivatkozva.
Hirdetés
Felhívták a figyelmet arra, hogy az egyes járművekre vonatkozó lehetőségek jelentősen eltérhetnek egymástól, ezért célszerű minden érintettnek egyedi kalkulációval megismerni a következő időszakra elérhető díjakat. Papp Lajos, a FBAMSZ gépjárműszekciójának elnöke a közleményben arra figyelmeztetett, hogy aki az utolsó pillanatban határoz a szerződése felmondásáról akkor mehet biztosra, ha felkeresi az érintett cég valamelyik ügyfélszolgálatát, és így szerezi be az igazolást a felmondás beérkezéséről.
Hirdetés
A szövetség tapasztalatai szerint a kampányban váltók mintegy 20 százaléka az utolsó 3-4 napra hagyja a döntést. Új szerződés megkötésére december 31-ig van lehetőség, a gyakorlatban ugyanakkor ezt a két lépést az ügyfelek túlnyomó része egyidőben, az alkuszi összehasonlító oldalon megteszi - olvasható a FBAMSZ közleményében, és be kell valljuk, mi magunk is mindig így teszünk. Emlékeztettek arra is, hogy az autósok 2010. előtt egységesen január elsejei évfordulóval köthettek kötelező biztosítást. Az azóta megvásárolt gépjárművek szerződéseinél már nem az év első napja, hanem a vásárlás/szerződéskötés napja számít évfordulónak, amikor lehetőség van biztosítót váltani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?