Elektromos csavarhúzó hajtja a jövő autóit?

Április közepén ismét startol az Elektromobil verseny

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes kiírás alapján vehetnek részt a Robert Bosch Power Tool Kft. Elektromobil versenyén a kísérleti járművek.

Április 16-án szombaton, Miskolcon startol a Robert Bosch Power Tool Kft. Elektromobil versenye, melyen az elmúlt két évben megszokott módon, több száz hallgató méri össze tudását. A versenykiírás érdekessége, hogy a jármű hajtására lítium-ion akkumulátoros Bosch fúrócsavarozó-gépet kell használni. A járművek tömege nincs megkötve, de szélességük legfeljebb 1,3 méter lehet, ezen túl pedig néhány biztonsági kritérium is van, például kötelező a bukócső és a legalább kétpontos biztonsági öv is.
Noha a verseny leginkább mérnökhallgatóknak szól, arra bármilyen, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezőkből verbuvált, 4-5 fős csapat jelentkezhetett. A megfelelő műszaki tervdokumentációval elkészítendő versenyautókat nem csak sebességük alapján, dizájnjuk és műszaki megoldásaik alapján is díjazzák és elismerést kapnak a leggyorsabb pilóták is. A tavaly őszig bezárólag nevezett csapatok már a felkészülés célegyenesében állnak, van aki LED-es lámpákkal díszíti járgányát, mások a dizájn helyett a gyorsaságban szeretnének nyerni. ők pilótáikat fogyókúráztatják a lehető legkisebb össztömeg érdekében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?