Elektromos és plug-in hibrid Audi Q3 a láthatáron

Az új e-Golf hajtásával érkezhet az elektromos Q3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az A3 Sportback e-tron és az e-Golf emelt változatának szerepét kaphatná a plug-in hibrid és az elektromos Audi Q3 kompakt prémium crossover.


Legutóbb autópályázós kémfotóival került a figyelem középpontjába a következő generációs Audi Q3, most azonban sokkal izgalmasabb információk láttak napvilágot a Győrben gyártásba kerülő kompakt prémium crossoverről. Az Autocar értesülései szerint ugyanis plug-in hibrid és elektromos változat is érkezhet a már MQB padlólemezt használó Q3-ból. Ahogy korábban is írtuk, végre leváltják a korosodó PQ35 platformot, ami komoly méretbeli növekedést és súlycsökkentést sejtet. A 2018 közepére ígért új és most először magyar Audi Q3 akár 50 kilóval könnyebb lehet, miközben némileg nőni is fog, ráadásul az Audi nagyszerű Virtual Cockpitját, azaz digitális műszercsoportját és 9,2 colos infotainment rendszerét is megkaphatja.
Hirdetés

Motorpalettáját benzinfronton 1,5 és 2,0 literes négyhengeresek alkothatják, míg dízelekből a jól megszokott 2,0 literes, szintén négyhengeresekre van esély. A sportmodellek (SQ3 és RS Q3) jó eséllyel megkapják a 2,5 literes öthengerest, szerencsére, kb. 335 és 395 lóerős változatokban. Sokkal érdekesebb lehet azonban az A3 Sportback e-tron hajtásláncát használó, konnektorról tölthető hibrid változat megjelenése, ami egy 1,4 literes TFSI-t és egy kisebb akkumulátorról táplált villanymotort kombinálhatna. A rendszerteljesítményt 200 lóerő környékére várhatjuk a crossoverben is, a szokásos 50 km ígért emissziómentes hatótávval. Még érdekesebb felvetés egy full elektromos Q3 érkezése, a nemrég frissített e-Golf 35,8 kWh kapacitású lítiumion akkumulátorcsomagjával, akár 300 km NEDC ciklus szerinti hatótávval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?