Életet menthet a Ford B-Max

Automatikus segélyhívás a Ford B-Maxban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eddigieknél fejlettebb baleseti értesítőrendszert kap a Ford új kisegyterűje.

A már végleges formájában, legfőbb adataival ismert, középső oszlop nélküli, tolóajtós karosszériája miatt is forradalmi Ford B-Max segélyhívó rendszerből is újat mutat.
A "Vészhelyzeti Asszisztens" rendszer baleset esetén - például a légzsákok kinyílásakor vagy ha az ütésérzékelő szenzorok lezárják a üzemanyagellátó-rendszert - azonnal automatikusan hívja a 112-es nemzetközi segélyhívószámot. A rendszer különlegessége azonban nem csupán az automata segélyhívás, hanem a GPS-en keresztül és/vagy a Bluetooth-on csatolt mobiltelefon adatai alapján történő pozíciómeghatározás, melyet a rendszer - a gyárilag beprogramozott - helyi nyelven leadott segélyhívással, szintén helyi nyelven továbbít, hogy a mentőalakulatok a lehető leggyorsabban tudják elérni a balesetet szenvedett autót, illetve annak utasait.
Hirdetés
A havidíjmentes szolgáltatás a Bluetooth-kihangosítóval és GPS-szel felszerelt B-Maxokba kerül bele és a Vészhelyzeti Asszisztens csakis akkor aktív, ha a SYNC rendszerhez telefont csatlakoztattak, ugyanis azon keresztül adja le jelzését. A 112-es szám hívása előtt a SYNC az előre beállított nyelven kapcsolatba lép az autó utasaival, és 10 másodpercnyi időt ad nekik arra, hogy töröljék a segélyhívást. Ha az utasok ez idő alatt nem állítják le a folyamatot kézi vezérléssel, automatikusan indul a segélyhívás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?