Elfelejtettek számlát adni a taxisok

12 milliós bírság a mogyoródi mulasztóknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiemelkedően sok volt a bevételeit eltitkoló taxis és a feketemunkás a 27. Forma-1-es Magyar Nagydíj idején.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közép-magyarországi regionális adó- és vámszervei – a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel közösen – idén is tartottak ellenőrzéseket a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején a Hungaroringen és annak környezetében.
A tapasztalatok azt mutatták, hogy az árusok minden második esetben "felejtettek el" számlát vagy nyugtát adni a vásárlóknak, kiemelkedően sok volt a bevételeit eltitkoló taxis és a feketemunkás. A NAV 221 ellenőrzés eredményeként összesen 12 millió forint bírságot szabott ki - olvasható a kormányzati portálon. A bevételek bizonylatolása terén a tavalyihoz hasonló mértékű mulasztást tárt fel a hatóság; a nézőket szállító taxisok utasai szinte egyetlen esetben sem kaptak a viteldíjról nyugtát. A vendéglátóhelyekről igazolatlan eredetű jövedéki árut, a versenyre kitelepült árusoktól pedig a vásárlók megtévesztésére alkalmas "Ferrari" jelzéssel ellátott, hamis márkajelzésű ruházati termékeket is lefoglaltak az ellenőrzések során.
Hirdetés
Több olyan magánszemély is az adóhatóság látókörébe került, akik engedély és adószám nélkül árusították termékeiket, de kiemelkedő volt a feketemunkások aránya is, ugyanis a vállalkozások a foglalkoztatottak több mint felét bejelentés nélkül, illegálisan alkalmazták.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?