Elkészült a 150 milliomodik Nissan

Elérte a 150 milliós mérföldkövet a Nissan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ünnepel a japán gyártó, ugyanis akárcsak nemrégiben a VW, ők is elérték a 150 milliós példányszámot. A nem mindennapi jubileumhoz 84 évre volt szükség.


Az 1933-ban alakult japán autógyártónak 73 évre volt szüksége, hogy elérje a 100 milliós darabszámot a legyártott autókat illetően. Viszonyításképpen ez 2006-ban volt. 11 évvel későbbre, azaz idénre a korábbi 73 éves termelés felét sikerült még produkálni, 50 millió új Nissan gördült le a gyártósorokról 2006 óta. Ezzel sikerült elérni a bűvös 150 milliós álomhatárt. Érdekesség, hogy az első 100 millió autó 76,5 százaléka Japánban készült, míg a következő 50 millió 76,5 százaléka már japánon kívül.
Hirdetés

Jól mutatja a gyártó globális növekedését, hogy a Nissan a szigetországon kívül az Egyesült Államokban, Mexikóban, Angliában, Spanyolországban és Oroszországban is létesített gyárat. A legsikeresebb modell piactól függően a Sunny, Sentra, Pulsar és Almera neveket viselő típus volt, amelyből 15,9 milliót gyártottak világszerte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?