Elkészült a legbrutálisabb Dacia

Dacia Duster Pikes Peak versenyautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már korábban is jeleztük, nem áprilisi tréfa a Dacia Duster alapokra épített versenyautó. A számítógépes grafikák után itt vannak az első fotók az igazi Pikes Peak futamon induló kocsiról.


Alain Prost személye a mai napig garancia arra az autósportban, hogy nevével kapcsolatban ne kamu dologról legyen szó. Ettől függetlenül, Andros Trophy sikerek ide vagy oda, kicsit félve közöltük a hírt még idén februárban, hogy micsoda brutális szerkezeten törik a fejüket a Daciánál: 850 lóerős, átalakított Nissan GT-R motoros Dusterrel készülnek Amerikába, a Pikes Peak hegyi felfutó versenyre. Ezek után síri csend, de most fellélegezhetünk, mert itt vannak az első képek arról a szörnyszerű Daciáról, amely valóban készül, és amivel nem Alain Prost, hanem Jean-Philippe Dayraut fog versenyre kelni a tengerentúlon. A kocsit éppen szélcsatornában vizsgálják, és érdemes megfigyelni a hátsó légterelőt, amire a szlenges vasalódeszka kifejezés már túlságosan enyhe - a Duster egy könyvespolcnak tűnő elemet cipel a hátulján, persze nem véletlenül. Értesülések szerint az autót június 5-ig mindenképpen összerakják, hiszen a június 26-án rendezendő verseny előtt még kötelező műszaki vizsgálatokon kell átesnie.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?