Előre a jövőbe: DeLorean DMCev

Elektromos hajtású DeLorean prototípus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A texasi cég két év múlva már sorozatban szeretné gyártani Marty McFly autójának villanymotoros változatát.

Elképzelhető, hogy két év múlva némán suhanó DeLoreanek árasztják el az utakat, és a Dokinak semmi köze sem lesz az egészhez. Az eredeti DeLorean Motor Company-t 1997-ben vásárolta meg egy másik cég, mely azóta azonos néven foglalkozik DMC alkatrészek kereskedelmével és a régi autók felújításával. 2008-ban vágtak bele új DeLorean-ek építésébe, részben a régi készletekre, részben a saját maguk által legyártott alkatrészekre támaszkodva.
Hirdetés
A cég a közelmúltban összeállt a háromkerekű Torq Roadstert jegyző, Epic EV nevű céggel, és közösen megalkották a DMCev-t, melyben az eredeti V6-os helyett egy körülbelül 260 lóerős teljesítménnyel egyenértékű villanymotor gondoskodik a hajtásról. A DeLorean állítása szerint a prototípus öt másodpercnél rövidebb idő alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, hatótávja pedig a használat módjától függően 110 és 160 km között alakul.
A DMCev-t nemrég bemutatták a Houstonban székelő cég nyílt napján, gyártója pedig 2013-ra szeretné sorozatgyártásba állítani az elektromos hajtású DMC-12-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?