Ennek a Mercinek a hátulját nézik a DTM versenyzők

Mercedes-Benz DTM Safety Car

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem újdonság a Mercedesnek, hogy versenysorozatokhoz ad biztonsági autót. A Német Túraautó Bajnokságban a C 63 AMG töltheti be a Safety Car szerepét.


Ahogy a legtöbb nemzetközi autóversenyen, úgy a Német Túraautó Bajnokságban (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft - DTM) is van egy olyan autó, amely szerényebb képességei ellenére is képes beelőzni bármilyen versenygépet, legyen szó akár Formula-1-es, netán Le Mans-i aszfaltszaggatóról. Ez pedig a Safety Car. A német túraautóknál nem csak versenyautóval képviselteti magát a Mercedes-Benz, az új C 63 AMG büszkén viseli oldalán a "DTM Safety Car" feliratot, és tetején a sárgán villogó fényhidat. A 6,2 literes, V8-assal szerelt bestia a kicsit módosított, Performance csomagos kivitelben mehet ki a pályára, ahol a szériakivitelnél erősebb, szám szerint 487 erős motorja 4,3 másodperc alatt gyorsítja 0-100 km/órás tempóra. A váltással nem kell bajlódnia az SC vezetőjének, a hétfokozatú MCT automataváltó mindent elintéz, a felszerelés része pedig az önzáró differenciálmű, valamint a megerősített fékrendszer. A Mercedes-Benz egyébként nincs egyedül ebben a szerepkörben, a stuttgarti márka az Audival versenyként felváltva adja a DTM biztonsági autóját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?