Érkezhet a Lamborghini Espada utódja?

Minden esély megvan rá, hogy újra 2+2 üléses kupét készítsen a Lamborghini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lamborghini vezérigazgatója árulta el egy interjúban a márka jövőbeli terveit, miszerint egy negyedik modell érkezhet a kínálatba, körbe is írta, miről lenne szó.


A Lamborghini kínálatában jelenleg három modell szerepel, az Urus érkezésével ráadásul megduplázták a gyártást és az értékesítést. A jövőbeli terveikben viszont a jelenleginek nagyjából a duplája szerepel, ami 10 000 autót jelent évente. Stefano Domenicali az AutoNews-nak adott interjújában fel is vázolta, mivel fogják, vagy leginkább szeretnék kibővíteni a kínálatot a tervek teljesítése érdekében. Egy negyedik modell érkezne a kínálatba az Aventador utódja, a Huracán utódja és az Urus mellé, ugyanis a tervek egyelőre elég távlatiak és vázlatosak, 2025-2027 környékén valósulna meg az új modell.
Hirdetés

A Lamborghininél úgy gondolják, jól mutatna a kínálatban egy, az Espada szellemiségét visszahozó 2+2 üléses kupé, vagyis a Ferrari GTC4 Lusso ellenfele. Domenicali elárulta, hogy egyelőre ötletelések folynak és persze vizsgálatok aziránt, mi lenne a megfelelő hajtáslánc és a Volkswagen bármelyik platformja ideális lehetne-e. Az ugyanis szinte biztos, hogy elektromos hajtás lenne benne, de nem lenne teljesen az, leginkább plug-in hibridet szeretnének, hogy V6-tal, V8-cal, esetleg V12-vel, azt egyelőre nem tudni, de mindenképp orrmotoros felépítésűnek kell lennie. Ugyanakkor már dolgoznak az első konnektorról is tölthető rendszeren, mellyel elsőként az Aventador utódjában fogunk találkozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?