Érkezik a Focus-gyilkos Hyundai i30

Vérpezsdítő formában frissül a Hyundai i30

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyobb belső térrel, sportosabb formában, gazdagabb felszereltséggel újul meg az alsóközép-kategóriás Hyundai.

Az eggyel nagyobb méretű i40 megjelenéséhez igazította, és ezzel kimondottan vonzó megjelenésűvé varázsolta Golf-osztályos modelljét a Hyundai.
Nagyméretű hatszögletű hűtőrácsot, majdnem az egész motorháztető vonalán végighúzódó, ügyes szegletekkel megbolondított első lámpatestet és LED-es nappali világítást kapott az i30, a maximálisan lendületes megjelenéshez a laposan döntött, hátrafelé szűkülő szélvédő is hozzájárul. A kasztni szépen kiszélesedik a hátsó tengelynél, és az övvonal is játékosan ívelten fut végig a karosszérián: Thomas Bürkle főtervező szándékosan alakította elődjénél erőteljesebbre a formát.
Az i30 amúgy is jó helykínálatát sikerült még egy kicsit fokozni, a 378 literes csomagtér pedig nagyjából tíz százalékkal nagyobb befogadóképességű, mint az elődmodellben. Három dízel és három benzinmotorral indul az új i30 forgalmazása, melyek teljesítménye 89 és 133 lóerő között alakul. A takarékosságra optimalizált i30 Blue modell 1,6 literes dízelmotorját kicsit átalakították, így a 126 lóerős egység CO2-kibocsátása immár 100 g/km alatti. Új hatfokozatú kézi és automata váltók is várhatók.
Ahogy a Hyundai igyekszik egyre feljebb pozicionálni modelljeit, egyre több prémium-kiegészítőt helyeznek autóikba, így a kétzónás klíma és a panorámatető várhatóan már a közepes kivitelű változatokban is az alapfelszereltség része lesz. Az egyelőre öt ajtóval megjelenő autóból később háromajtósra is számíthatunk, de ahelyett, hogy a sorozatot egy izommodellel koronáznák meg, inkább a tiszta üzemű, takarékos motorokra koncentrálnak. Miként az i40-ből eleve a családbarát, kombi karosszéria érkezett elsőként, vélhetően azúj i30 kínálatából sem hagyják ki, a mostaniból használttesztünk szerint jól sikerült cw-verziót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 11:24
    Permalink

    Tényleg szép lesz-Nekem az első szériával is csak annyi problémám volt,hogy nem annyira izgalmas a külseje,bár tudom ez észérvek alapján nem szempont.De ez már határozottan vonzó lesz.

Vélemény, hozzászólás?