Érkezik a Forza Horizon széria folytatása

Forza Horizon 5: főszerepben a Mercedes Project One

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2021-es Xbox Gamescom rendezvényen mutatta be a Microsoft a november 9-én a boltok polcaira kerülő Forza Horizon 5 borítóját. A játék legnagyobb durranása a Mercedes új hiperautója, a Project One került a címlapra, a Ford Bronco Badlands társaságában.

A Forza Horizon 5 érkezését a rajongók többsége 2020-ra várta, azonban a koronavírus-világjárvány miatt a Turn10 és a Playground Games csapata nem készült el a programmal, cserébe még több tartalommal bővítették a sorozat előző kiadását, a Forza Horizon 4-et. Egy évvel később, 2021 június 13-án a csapat hivatalosan is bejelentette az 5. rész érkezését, és a megjelenés dátumát november 9-ére tűzték ki, de a prémium kiadást vásárlók már 4 nappal korábban hozzáférhetnek a teljes verzióhoz.
Hirdetés
Ezúttal a Horizon Fesztivál Colorado Állam, Olaszország, Ausztrália és Nagy Britannia után Mexikóba repíti el a játékosokat egy korábban még sosem tapasztalt nyílt világú száguldás keretein belül. A bejárható világ a 2018-ban megjelent 4. részhez képest 50 százalékkal nagyobb lett. A térképen található helyszíneket a valóság ihlette, ezzel is a nappalinkba varázsolva a mexikói kultúra egyedi légkörét.
Hirdetés
A játék újításai között kiemelendő az újraalkotott fizikai modellezés, mely segítségével reálisabban mozognak az autók terepviszonyok között, illetve az újragondolt időjárásrendszer is, hiszen ezentúl nem csak dinamikus napszak- és évszakváltakozás teszi különlegessé a játékmenetet, de ezentúl a térképen szabadon barangolva a játékosok belefuthatnak akár homokviharokba is, melyek ugyan a vezethetőséget nem befolyásolják, de a látótávolságot jelentősen megrövidítik. A sok újdonság között mégis a Mercedes Project One tűnik a legérdekesebbnek. A „címlapsztár” már önmagában is csodaszámba megy; a német gyártó célja a Formula-1-es technológia átültetése volt a közutakra, méghozzá úgy, hogy ne csak egy pályanapokra alkalmas autó készüljön, de a hétköznapokban is hű társa legyen tulajának. A végeredmény; több mint 1000 lóerő, 350 km/h feletti végsebesség és egy 1,6 literes V6-os hibrid-turbófeltöltős erőforrás, mely az - F1-es gépekhez hasonlóan - az autó közepén helyezkedik el.
Hirdetés
A Microsoft programozói szoros együttműködésben dolgoztak az autó játékba integrálása során a Mercedes mérnökeivel, így a gamerek a lehető legrealisztikusabb élményt kaphatják a Porject One vezetése során. Jól mutatja a projekt fontosságát, hogy a Playground Games és a Turn10 emberei külön új funkciót is beépítettek a játékba az autó érkezésének apropóján; ezentúl magunk választhatjuk bizonyos járművek esetén, hogy az adott helyzetben pályamódban, vagy szimplán közúti körülmények között szeretnénk használni. Jelenlegi információink szerint a játék megjelenésekor ez a lehetőség csak a Mercedes új hiperautójánál lesz elérhető, de minden bizonnyal ez a lista is bővülni fog. A címlap másik fontos eleme a 2021-es Ford Bronco Badlands, mely a játék „kezdőautója” is egyben. A Chevrolet Corvette C8 és a 2020-as Toyota GR Supra mellett ugyanis az amerikai gyártó legújabb SUV-ja lesz elérhető minden játékos számára a kezdésnél; a Bronco esetében ezzel megkönnyítve Mexikó vadregényes tájainak meghódítását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?