Érkezik az új Audi RS3, már a Quattro hajtását tesztelik a hóban

Egy évvel az új A3 megjelenése után itt az ideje a csúcs-sportmodell színrelépésének

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az A3 modellcsaládban is elérhető lesz a csúcsok csúcsa, az RS3. Természetesen nem csak jelképesen, hiszen a Quattro hajtásnak köszönhetően a versenypályák mellett a legmeredekebb és leghavasabb hegycsúcsok sem jelentenek majd akadályt.

A jelenleg futó A3 széria már egy éve megjelent, az S3 is már 6 hónapos, így eljött az ideje, hogy támadjon a várva várt csúcsmodell, az RS3. A képek alapján már az is biztos, hogy szedánként is kapható lesz.
Hirdetés
Rengeteg apróság leplezi le az autót, sok minden különbözteti meg ugyanis az RS Audikat a hidegvérűbb változatoktól. A leglátványosabb mind közül, hogy az autó valamivel szélesebbnek és alacsonyabbnak tűnik, a fékek pedig jóval nagyobbnak látszanak. Bizonyára ettől még van, aki kételkedne, hiszen a kémfotósok - érthető okokból - nem osontak oda a hóban keresztbe csúszkáló autóhoz és nem mérték le centire pontosan, de ez még nem minden. Az S3 főként dekorációs célokat szolgáló agresszív kinézetű első-oldalsó "légbeömlőivel" szemben a képen látható autón egyértelműen funkcionális nyílásokat láthatunk, a hátsó légterelő is észrevehetőbb méretű, a már-már tradicionálisnak számító ovális kipufogóvégek pedig egyértelmű RS vonások. A kirakó legfontosabb, még ismeretlen eleme a motor, de aggodalomra semmi ok, biztosan 400 lóerő fölé érkezik majd. Egyes meg nem erősített információk szerint az Audi 2,5 literes TFSI benzinmotorja még a legerősebb kompakt címet is visszaszerezheti a 416 lóerős Mercedes CLA 45 S-től.
Hirdetés
Már csak néhány hónap és leveti magáról az összes álcát Sportback és - a képeken látható - Sedan formában is. Remélhetőleg, ahogy ez az S3 esetében történt, az RS modellnél is egyszerre kezdik majd meg a forgalmazást, és nem kell még tovább várni a négyajtós kivitelt áhítóknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?