Erősebb, de csak négyhengeres lesz a Porsche Boxster

Már képeken a Porsche Boxster jövőre megjelenő új változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig fog valami változni a jövőre megjelenő átdolgozott Porsche 911-esen, legalábbis ami a külsejét illeti. Motorja teljesen új lesz.


Jövőre jön a Porsche Boxster 2012 óta gyártott harmadik generációjának frissítése. A ráncfelvarrás kívülről nézve nem lesz komoly, az alig álcázott tesztpéldány nürburgringi köreiről készített kémfotók alapján csak a ledes nappali menetfény formája fog megváltozni. Az igazi érdekességet az autó fara felé kell keresni, az eddig használt boxer hathengeres farközép motorokat ugyanis négyhengeres, turbósok fogják váltani.
Hirdetés
Még mielőtt belekezdenének az ellendrukkerek a Volkswagenezésbe, meg a szentségtörések felhánytorgatásába, szögezzük le, hogy ezeket a négyes boxereket csak a Porschékban használják majd, és a legendás Porsche 356-os is négy hengerrel kezdte a legendásan folytatódó történetet. Hogy nehogy mégis valakinek lebiggyedjen a szája, a jelenleg 265 lóerős, 280 Nm nyomatékú 2,7 literes alapmotorral kínált Boxstert egy erősebb és nyomatékosabb 2,0 literes fogja váltani. Német források szerint ez akár 300 lóerős is lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?