Erre a Rolls-Royce-ra még a lottóötös sem elég!

A világ legdrágább új autójával rukkolt elő a Rolls-Royce

Visszatért a Rolls-Royce az egyedi karosszériák építéséhez, hiszen ez egy jól jövedelmező üzletágnak tűnik. Egyedi kérésre született a Boat Tail, a neve is mutatja, hogy egy luxusjachtot idéz.

Természetesen nem csak hobbiból készítette el a Rolls a Boat Tail modellt. Egy ügyfelük egyedi igényeire szabták az autót, így nem is csoda, hogy elszaladt az ára. Csak a miheztartás végett: egy Bugatti Centodieci, amiből 10 darabot szándékoztak gyártani, csupán 9,7 millió dollárba kerül, ami körülbelül 2,7 milliárd forint. Ezzel szemben a Boat Tail árcéduláján állítólag 28 millió dollár szerepel, ami körülbelül 8 milliárd forint. Persze a brit luxusmárka életében nem a Boat Tail az első felfoghatatlanul drága autó. A 2017-es Sweptail, amiből szintén csak egy darabot készítettek, nos az körülbelül 3,7 milliárd forintnyi fontot ért újonnan. Ráadásul a Boat Tail elnevezés sem újdonság, hiszen a csónakszerű far már az 1930-as években megjelent a palettán. Nem meglepő módon az az ügyfél is rendelkezik ilyen modellekkel, aki megrendelte az új guruló luxusjachtot. Az 5,8 méter hosszú Boat Tail alumínium karosszériaelemeit kézzel formázták, alattuk a Phantom váza rejlik. Elöl és hátul is egyedi fényszórókat kapott, de még érdekesebb a fából készült csomagtérfedél, az alóla felnyíló napernyő, a kivehető kempingszékek, illetve a benne található hűtőszekrény. Persze ott hűl benne két üveg drága pezsgő, amelyekhez a poharakat is mellékelték, de vannak még itt porcelántányérok és ezüst evőeszközök is egy puccos piknikhez.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?