Európára szabott méretben is gyártaná a Cybertruckot a Tesla?

Mutatjuk, mekkora lesz a kisebb változata a Tesla villany-pickupjának a pletykák szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Márciusban mutathatják be a Tesla Cybertruck kisebb változatát, ami akár még az európai utakon is elférhet. Elon Musk már 2019-ben elárulta, hogy lát fantáziát a helytakarékosabb pickupban, de hivatalos infó azóta sem érkezett róla.

Trip Chowdhry a Global Equities Research elemzője igen komolyan otthon van a Tesla pletykákban, állítása szerint márciusban mutatják majd be a Cybertruck sorozatgyártásra érett változatát. Ezt a verziót láthattuk néhány hónapja kameratükrök helyett valódi fülekkel körözni a tesztpályán. A meglepetés viszont nem ez lesz, hanem a kistesó, a Cybertruck kb. 15-20 százalékkal kisebb változata, ami ugyanott és ugyanolyan módszerrel készül majd, mint az eredeti, nagyobb változat.
Hirdetés
A gyártás és kiszállítás kezdetét is ekkor jelentheti be Elon Musk, az előbbi valószínűleg az idei év végére, az utóbbi pedig 2023 elejére várható. Chowdhry szerint azért is volt szükség a gyártás elhalasztására, mert a Cybertruck új funkciókat is kap majd, hogy visszaszerezze előnyét a többi gyártó elektromos pickupjaihoz képest. A kisebb változat is ezért készül majd a pletykák szerint, ugyanis nem a Tesla az egyetlen, aki szemet vetett a méretosztály villanyosítására. Állítólag a Ford Ranger EV is körvonalazódik már, miközben a Nissan sem tétlenkedik: a nálunk Navaraként ismert Frontier kizárólag az észak-amerikai piacra szánt utódjába is kerülhet kizárólag elektromos hajtáslánc a közeljövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?