Évente 381 millió kerék a Legótól

50 éve gyárt kerekeket a Lego

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pontosan 50 évvel ezelőtt, 1962-ben jelent meg az első kerék a Legótól. Mára a világ legnagyobb példányszámú kerékgyártója lett a játékmárkából.


Míg a hagyományos abroncsgyártók között több olyan is van, amely már évszázados múlttal rendelkezik, a legnagyobb példányszámú gyártó az első abroncsát 50 évvel ezelőtt bemutató Lego. Nem tévedés, évi 381 millió példányos kerékszámával a Lego a legtermelékenyebb abroncsgyártó, palettája egyedi, 0,5-4,2 colos méret közötti abroncsokat kínál.
Míg ma már mindenki számára magától értetődő, hogy a Lego készleteiben kerekek és gumiabroncsok is találhatók, 50 évvel ezelőtt még csak a 400-as készlet kiváltsága volt ez - vele jelent meg a Lego első abroncsa. Az abroncsos sorozat hamar a márka legkedveltebb szériája lett, csupán 1967-ben 820 400 példányt adtak el belőle. Hiánypótló széria volt, ugyanis szemfüles gyerekek már az abronccsal szerelt Lego-kerék megjelenése előtt is készítettek kerekeket Legóból - igaz a nyolcszögletű, egymásba épített kockák nem gurultak olyan finoman.
Hirdetés


Noha abroncs-példányszámával a Lego már most is piacvezető, továbbra is csak mini-méretben készít abroncsokat, pedig ha nevét kihasználva gumigyártásba vagy akár egy-egy sajátos felnikészlet kiadásába fogna, még komolyabb számokat és vélhetően még több rajongót tudhatna magáénak. Nem mellesleg, egyáltalán nem lenne nehezen marketingelhető, hiszen az autók tuningolása is részint legózásról szól, így a játékgyártó termékei az utólagos autókiegészítők piacán is komoly sikereket érhetne el.
Fotók: www.autoblog.com
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?