Ez fájni fog: egész nyárra lezárják az M0 egyik Duna-hídját

Lezárják az M0 egyik hídszakaszát, egész nyáron torlódásra kell majd számítani

Jövő szerdától augusztus végéig teljes szélességében lezárják az M0 autóút Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídjának az M1-es autópálya felé vezető oldalát felújítás miatt.

Azok után, hogy Budapesten már most szinte lehetetlen autóval közlekedni (hiszen a rakpart egy részét is lezárták - lásd itt), igen fájó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) által közreadott hír. Pontosan egy hét múlva, jövő hét szerdán teljes szélességében lezárják az M0 autóút Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídjának az M1-es autópálya felé vezető hídját. Ez gyakorlatilag a Dél-keleti szakasz, Nagytétény és Halásztelek között. A forgalmat a híd déli, M5-ös felé haladó irányára terelik majd, ott június közepétől augusztus végéig mindkét irányban 2-2 sávon haladhatnak majd az autók. A terelés kiépítését már e hét szombaton megkezdik.
Hirdetés
A Deák Ferenc híd északi, azaz az M1 felé vezető oldalát június 16-án, jövő hét szerda reggel lezárják, vele párhuzamosan forgalombiztonsági okokból a halásztelki csomópont északi oldali felhajtóágát is. A NIF tájékoztatása szerint a szakemberek új hídsarukat építenek be, de elsőként meg kell erősíteni a régi acél hídszerkezetet a saruk környezetében, ehhez acélbordákat hegesztenek be a hídtest belső részein.
Hirdetés
Mint megtudtuk, a munkálatok idejére a hidat mindenképpen le kell zárni, a szerkezetet ugyanis hidraulikus sajtókkal megemelik, és ideiglenes támaszokra helyezik. A híd szerkezetét megerősítő munkák befejezését követően kerülhetnek helyükre az új fazéksaruk. A NIF szerint az egyedi szerkezetek gyártása megkezdődött, elkészítésük több hetet vesz igénybe. Az első saruk augusztusban érkeznek meg. A Duna nagyvízi medre feletti hídrész pillérein elvégzendő sarucserékhez bárkákon álló darukat használnak majd. Közölték azt is, szeptember 1-jétől a forgalomterelés megszűnik, de decemberig hétvégente az északi pálya hídján rövid ideig (legfeljebb egy-két óráig) tartó forgalomkorlátozásra kell számítani.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?