Ez is eljött: itt az 500 forintos üzemanyagár

Szerdától átlagár szerint is 500 forint felett lesz a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább folytatódik az üzemanyagok - eddig sem szerény - áremelkedése. Nagyobb áremelésével a gázolaj egy fájó lélektani határt is áttör.

Jelentősen emelkedtek az üzemanyagárak az elmúlt két hétben, a 95-ös benzin literenkénti átlagára 27, a gázolajé 32 forinttal került feljebb a Brent árfolyamának emelkedése és a forint gyengülése miatt. Szerdán újabb drágulás következik - tudta meg a Holtankoljak.hu. E hét közepén a 95-ös átlagos literenkénti ára 6, a gázolajé pedig 8 forinttal fog emelkedni.
Hirdetés
Az újabb drágulással a 95-ös benzin átlagára 488, a gázolajé pedig egy sokáig elképzelhetetlen küszöböt átlépve 501 forintra emelkedik. Természetesen továbbra is marad az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár 40-50 forintos árszórás, így az autópályák mentén az átlagosnál magasabb árakra, a normál benzin esetén is 500 forint feletti literárra kell számítani, míg az olcsóbb töltőállomásokon - most még - a dízel is 500 forint alatt megcsíphető marad. Érdemes tehtá figyelni a tankolás helyére!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?