Ez van, ha egy orosz nem csak vodkázik, de gombázik is

Félelmetesen precíz rendezés és váratlan fordulatok halma ebben a tényleg jó orosz videóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két dologban jók az oroszok a sztereotípia szerint, és igen, ebből az egyik az ivás. A másik a kitartás, ha valamit a fejükbe vesznek, azt meg is csinálják. A kemény az, hogy ez a videó váratlanul precíz.

A videó első másodperceit nézve még nem is sejtjük, miben lesz részünk, de amikor főszereplőnk csipkés terítővel letakarja a család féltve őrzött asztali számítógépét, ott azért eltörik valami. Főhősünk útra kel, fonott kosárral a karján kisétál a tanya udvarára, és tökéletes napi rutinnal bekurblizza a ház előtt álló, autónak tűnő járművet. Bármi is legyen az, a feladatát tökéletesen elvégzi, karosszéria nélkül is kiviszi főhősünket az erdőbe, gombát szedni. Elég erős a feszültség már ez idő alatt is, bár nehéz eldönteni, hogy a látszólag béna színészi játék okozza, vagy a tudat, hogy ez az életmód valódi, és millióan élnek hasonlóan. Mondjuk nem úgy, ahogy ez a srác, mert néhány ízletesnek tűnő gomba után megláthatjuk az igazi világát.
Hirdetés
Meztelen paripájához visszatérve ugyanis nem azt találja, hanem egy igazi álomautót, már legalábbis annál sokkal jobbat, mint az övé. Ez egy A70-es Supra, ami még úgy is valódi álom, hogy külsőre nemhogy megviselt, de inkább roncsnak tűnik, a technika szerencsére rendben van. Ami ezután jön, tökéletes csapatás az erdőben, félelmetesen precíz ívekkel és kanyarokkal, néha csak centikre a fáktól. A gólyalábakon álló Zaporozsec látványa egy újabb csavar, ahogy az autócsere és a következő pillanatok, de innentől a történések és a csavarok csak sűrűsödnek, nem lőnék le mindent. Valódi élmény, amit ez a videó ad, ám mégis az a leglenyűgözőbb, hogy a vágások, az ötletek, a képi világ, a rendezés valójában zseniális, minőségi munka.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?