Ezt az autót is Győrben fogják gyártani

Megvillantották a Cupra Terramart a győri gyárban!

Még egy kicsit várni kell, hogy a Terramar részleteit mi is láthassuk, de Győrben már sokan megismerhették testközelből.

Győrben leleplezte az első villamosított szabadidő-autóját a CUPRA. A Terramart, az Audi Hungaria gyárának 200 munkavállalója előtt mutatták be, hiszen ott készül majd az új típus az Audi modelljei mellett. Az eseményen - amelyen a CUPRA elnök-vezérigazgatója, Wayne Griffiths, Markus Haupt, a SEAT S.A. termelésért és logisztikáért felelős alelnöke, Alfons Dintner, az Audi Hungaria elnök-vezérigazgatója, Les Zoltán, az Audi Hungaria igazgatótanácsának autógyártásért felelős tagja és az Audi Hungaria további képviselői is részt vettek – a munkavállalók testközelből tekinthették meg a járművet, amelyet 2024-től kezdődően ők maguk gyártanak majd. A Terramar 4,5 méter hosszú, amely a merész arányokat ütős, CUPRA-géneket hordozó formai elemekkel ötvözi. A tervek szerint 2024-ben piacra lépő SUV, körülbelül 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínáló, új generációs hibrid hajtásláncokkal is elérhető lesz. Névválasztása Terramar, Sitges (Spanyolország) városa előtt tiszteleg, ahol a márka útjára indult közel öt évvel ezelőtt. Ez a típus a CUPRA 2025-ig terjedő villamosítási stratégiájának része, két további elektromos jármű, az UrbanRebel és a CUPRA Tavascan mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?