Ezúttal az M3-as autópályán volt vak egy autóvezető

Gödöllőnél csapódott egy közutas energiaelnyelőnek egy személyautó

Hiába a táblázás, hiába a bójasor, de még a hetente megosztott videók is, vannak sofőrök, akik még mindig nem veszik észre a Magyar Közút munkaterületet biztosító energiaelnyelő berendezéseit.

Múlt héten az M0-ról és az M1-ről voltunk kénytelenek egy-egy olyan balesetet mutatni, ami nem szólt másról, mint arról, hogy a jelzések ellenére egy-egy sofőr nem vette észre a Magyar Közút dolgozóit és munkaterület-jelzéseit (lásd itt), most pedig itt egy újabb eset, ezúttal az M3-as autópályáról.
Miként azt a Magyar Közút sajtóközleményében írja, a gödöllői mérnökség szakemberei kedd délelőtt az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 21-es kilométerszelvény környékén dolgoztak, amikor a dolgozókat és a munkaterületet biztosító energiaelnyelő berendezésünknek ütközött egy személyautó. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki.
Hirdetés
Itt is, mint minden más gyorsforgalmi úton számos figyelmeztetést helyeztek ki: jóval a munkaterület előtt a pálya fölött található digitális kijelzőn szerepelt, hogy munkaterület következik, két lépcsőben 100, illetve 80 km/órára korlátozták a sebességet az előjelző autókkal, ráadásul munkavégzésre és sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak. Ennek ellenére a felvételen jól látszik, hogy a belső sávban nagy tempóval halad a balesetet okozó jármű, mondhatni szerencsére még talán az utolsó pillanatban észrevette az energiaelnyelő modult, így annyira le tudott fékezni, hogy ne legyen nagyobb baj az ütközésből, végül csak egy kisebb koccanás történt, amiben persze a Magyar Közút autója és az érkező Opel Astra is láthatóan sérült. Ugyanakkor a videóról az látható, megfelelő rutinnal helye és ideje is lett volna kikerülni vagy átsorolni a külső sávba a sofőrnek. Viszont az is elmondható, hogy a nemrégiben beszerzett új modul ellátta feladatát, megvédte a területen dolgozókat és az autó utasait is.
Az ilyen esetek elkerülése érdekében kéri a Magyar Közút az autósokat, hogy ne megszokásból vezessenek, figyeljék az utakon kihelyezett fix és ideiglenes jelzéseket, azokat betartva saját maguk és a közútkezelő munkatársaik biztonságáért is sokat tehetnek!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?