Ezzel a kisautóval már a gyerek is igazi playboy lehet

Szervokormány, robbanómotor, Brembo fékek, mindez egy egyszemélyes kisautóban gyerekeknek

Nem telik igazira? Akkor vegyük meg kicsiben, igaz, ez a kicsinyített Ferrari sem férne bele egyikünknek sem. Ott adják el, ahol az igazikat, harc megy érte, pedig csak gyerekek vezethetik, nekik viszont ez maga az álom.

Pedálos Moszkvics, mi! Ez a Ferrari egy kicsit több annál, mint egy 250 GT California külsejű pedálos kisautó. Sőt, nem is pedálos, 110 köbcentis egyhengeres benzinmotor hajtja, amit az orrába építettek. Még egy kis önzáró differenciálművet is gyártottak hozzá, háromfokozatú a váltó hátramenettel, a kormányzás szervózott, ahogy a fékrenszer is, amit egyébként a Brembo készített és tárcsákkal lassít a kisautó. A pedálgép állítható így több korosztálynak is jó lehet a kisautó, aminek a kivitelezése megszégyenít jó pár tömeggyártót, még futóműve is elöl hátul független.
Hirdetés
A formatervet az egyik legértékesebb Ferrari modellről koppintották, ködfényszórói sárgán világítanak, ülését bőrbe húzták, kormánya fából készült. Színösszeállításával a híres francia playboy, Roger Vadim autóját idézi, ő volt az, aki ötször házasodott és feleségei között ott volt Brigitte Bardot és Jane Fonda is. A csajozós kisautót egy patinás rendezvényen fogja elárverezni az RMSothebys aukciósház, méghozzá a Comói-tó partján május 25-én. Vélhetően egy tömegmodell árának többszörösét fogják érte kifizetni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?