F16-ost alázott a legújabb Lamborghini

Vadászgép vs. Lamborghini Aventador: ki a gyorsabb?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Láttunk már hasonló összecsapást, a Top Gearben Richard Hammond próbált megfogni egy Eurofightert Bugatti Veyronnal.


Nem ez az első alkalom, hogy valaki megpróbál szupersportkocsival lenyomni egy vadászgépet, Richard Hammond és a Bugatti Veyron annak idején rövid időre szerzett némi előnyt a Eurofighter Typhoonnal szemben, de pár másodperc alatt a sugárhajtás legyőzte a W16-ot. Most a dán Bilmagasinet szervezett egy hasonló gyorsulási versenyt, ők az öregebb de szélesebb körben ismert F16 Fighting Falcon ellen vetették be a Lamborghini Aventadort.
Hirdetés
A 0-ról 100 km/h-ra 2,9 másodperc alatt gyorsuló Aventador indulásnál ki tudja használni négykerék-hajtását, az állórajtnál elhúz, és egészen addig tartja előnyét, amíg fel nem száll a sólyom. A levegőben szálló gép ellen persze már semmi esélye, és nem szabad elfelejteni, hogy az F16-os jóval öregebb konstrukció, mint a Eurofighter, de még így is elég meggyőző a Lambo teljesítménye, s szórakoztató a dán kollégák által készített kisfilm.

Alább pedig megtekinthető a Veyron-Eurofighter összecsapás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?