Fánkok az űrből, azaz műholdról fotóz driftet a Toyota

Űrből is látható Toyota GT86 logót rajzolt Fredric Aasbo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A reklámoknak is vannak határai, azonban a Toyota tovább ment, hiszen pontos számítások után egy műholdról fotóztak odadriftelt GT86 logót.


Emlékeztek azokra az időkre, amikor még minden autós reklámban keresztbe tették a legfrissebb modelleket, hogy a lehető leglátványosabb formájukban mutassák be őket? Nem kell arra annyira mélyen az emlékeinkben kutatni, hiszen most ismét reneszánszát éli a driftelés tudománya, elég az összes világvezető autós televízióműsorra, vagy épp akár az új SEAT Ibiza reklámblokkjára gondolni, amiben még az elöl hajtó szuperminit is eldobják nagylapjára. Kétségtelen, hogy a driftelés és maga a drift sportszakág a leglátványosabbak közé tartozik, talán épp ezért zúdulhatott meg ez a drift-cunami az internet világában. A profi pilóták és a mögöttük álló világvezető autómárkák egymásra licitálva dobják ki a menőbbnél menőbb kisfilmeket.
Hirdetés

Ez most a Toyota köre, akik nem aprózták el a dolgot, rögtön világűrre szóló drift partit csaptak, hogy bizonyítsák a GT86 pazar irányíthatóságát, amit magunk is csak alátámasztani tudunk a teszthét után. Mondjuk a norvég profi drifter, Fredric Aasbo versenyautója már kevésbé mondható szöggyárinak, egy 1150 lóerőre húzott Supra motor dolgozik benne, arra viszont tökéletesen alkalmas volt, hogy egy óriási, az űrből is látható GT86 logót rajzoljon a millbrooki tesztpálya kellős közepére, pusztán abroncségetést használva. Azonban valahogy bizonyítani is kellett, hogy látszik fentről is a sportkupé jelvénye, ezért felkérték az Airbus egyik, Pléaides nevű műholdját, hogy készítsen egy felvételt 800 km magasból. A National Geo Centre szakemberei segítettek a japán gyárnak kiszámolni, hogy mikor fog pont jó szögben járni a műhold, mikorra készítsék el a rajzot. A projekt sikeres volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?