Fele idő alatt készült annyi Huracán, mint Gallardo összesen

Alaposan megnőtt a kereslet a Lamborghinik iránt, a Huracán meglepően sikeres

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

10 éven keresztül készült a Lamborghini népszerű belépőmodellje, a Gallardo. Utódja, a Huracán már most utolérte az abból legyártott darabszámot.

Ünnepeltek a Lamborghininél, a Sant'Agata Bolognese-i üzemben mérföldkövet könyvelhetnek el, méghozzá a Huracán gyártásának kapcsán. Elkészült a 14022. példány, ami egy Grigio Titans szürke Huracán Evo kupé a győri 5,2 literes V10-es motorral. A darabszám nem kerek, és még véletlenül sem az utolsó példány, egészen más indokolja az ünneplést. Éppen ennyi készült el a Huracán elődjéből, a maga idejében szintén népszerű Gallardóból 10 év alatt, ugyanakkor a Huracán gyártása ennek most épp a felénél jár.
Hirdetés
A Huracán sikere most a része annak a kereslet robbanásnak, ami a Lamborghinit érinti, 2019 első felére ugyanis 96%-os növekedést könyvelhettek el az előző évhez képest. 4553 darab autót adtak el az első hat hónapban, melyből 1211 példány a belépőmodellből, a Huracánból kelt el. A tisztességes növekedés persze nagyban köszönhető a márka első, lényegében tömegmodelljének, az Urus sport SUV-nak, ugyanakkor az Aventador és a Huracán minden verziója is jobban teljesít a vártnál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?