Feltetted már a nyári gumit? Akkor vigyázz a következő napokban!

Jelentős havazás jöhet a hosszú hétvége elején a Magyar Közút figyelmeztetése alapján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csütörtök délutántól eltűnik a tavasz és visszatér a tél. Elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében lehet jelentősebb havazás. Fokozott odafigyelést kér a Magyar Közút!

Az autósok döntő többsége már lecserélte a téli gumikat nyárira, ám bizonyos helyeken még érheti őket meglepetés. A legfrissebb előrejelzési modellek alapján a tavaszi iskolai szünet első napján, csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék síkvidéki területein 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt, a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet. A havazás ráadásul egészen péntekig át is húzódhat. A Magyar Közút az előrejelzések alapján az érintett térségekben újra beállította a csatasorba a téli munkák során bevethető gépeit, így a következő napokban 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan végzik majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Tekintettel a várható időjárási helyzetre, a szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy a következő napokban még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, valamint az út- és látási viszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon.
Hirdetés
Forrás: Magyar Közút
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?