Figyelem! Több százezer autóról jár le ma a “műszaki”!

Ma járnak le a veszélyhelyzet okán meghosszabbított műszaki vizsgák

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aki az utolsó utáni pillanatig húzta a vizsgát, az ma járhat utoljára az autójával kiskapuk nélkül, véget ér a veszélyhelyzet miatt meghosszabbított műszakik korszaka.

Elérkezett június utolsó napja, vele karöltve pedig az akár lassan 4 éve műszaki vizsga nélküli autózás vége Magyarországon. Holnaptól ugyanis már ismét csak azok az autók közlekedhetnek, amelyeken van érvényes műszaki vizsga. Kivételt képeznek ez alól azok, akik ebben a hónapban már bejelentkeztek műszaki vizsgára, de csak a határidő lejárta után kaptak időpontot. Nekik ugyanis egy legális kiskapuval szolgált a Technológiai és Ipari Minisztérium, a határidő lejárta előtt lefoglalt vizsgaidőpontról szóló igazolás birtokában a vizsga napjáig, de legfeljebb további harminc napig még közlekedhetnek. Erről részletes információkat ide kattintva találtok. Ha valaki még élni szeretne ezzel a lehetőséggel, és gyorsan "meghosszabbítani" még pár héttel a határidőt, az a kiskapu szerint ma teheti ezt meg utoljára.
Hirdetés
Mindez nagyjából 400 ezer autót érint a becslések szerint, ennyi négykerekűt nem vittek el műszaki vizsgára csak azért, mert "nem volt kötelező". Mivel Magyarországon jelenleg 1390 műszaki vizsgabázis működik, itt az esetek túlnyomó többségében a megnövekedett érdeklődés miatt tele vannak a naptárak, így nem csak a fővárosban haladhatja meg az egy hónapot a várakozási idő. Az átvizsgálást halogató tulajdonosok ráadásul további problémákkal is szembesülhetnek:

az akár több mint három és fél év alatt ugyanis könnyedén kialakulhattak komoly műszaki hibák is, amelyekkel az autójuk jelenleg nem is tud levizsgázni.

Nemrég egy használtteszt során is találkoztunk hasonlóval, a néhány hete bemutatott zöld Feliciának is jelentősen megártott, hogy három éven át senki sem foglalkozott az állapotával. Mivel nem csak a vizsgabázisok, de a szervizek is leterheltek, ezért akár hónapokra autó nélkül maradhat, aki felelőtlenül próbálta meg kihasználni a vírushelyzet miatt érvénybe lépett lehetőséget.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?