Folytatódik a benzin árának emelkedése, most a gázolajé nem nő

Szerdától a benzin ára is 440 forint felett lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A benzin ára eddig júniusban 16, a gázolajé 18 forinttal emelkedett, most szerdán viszont egyenlít a 95-ös, csak az drágul tovább.

Múlt héten sem állt meg az olaj világpiaci árának emelkedése, a Brent hordónkénti ára a hét eleji 73 dolláros szint helyett már 76 dolláros szinten zárt, ez pedig a hazai árakra is hatással lesz. Míg eddig júniusban szinte egységesen mentek felfelé a hazai üzemanyagárak, most szerdán csak a benzin ára fog emelkedni. Pontosan annyival, amennyivel egy alkalommal a gázolaj ára többel nőtt, 2 forintról van szó.
Hirdetés
Ez a 2 forintos benzinár-emelés ugyanakkor azt eredményezi, hogy szerdától már a 95-ös benzin átlagára is 441 forint lesz, ezzel épp 2 forinttal lesz a 443 forintos átlagárú gázolaj alatt. Az egyes töltőállomások között persze továbbra is jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat nem feltétlen azonosan érintő áreltérések is adódhatnak, így továbbra is igaz, hogy a tankolás idejénél sokkalta fontosabb a helyére figyelni. Nem érdemes például a gyorsforgalmi utak mellett tölteni, ahol már most akár az 500 forintot nyaldosó literárakkal találkozhatunk. Átlagár szerint eddig literenkénti 450-451 forintig nyújtóztak az üzemanyagok, még 2012-ben, ám az idei évben sajnos minden esély megvan az újabb üzemanyagár-rekordra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?