Forradalmi lesz az új Skoda Superb. V6-os motor nélkül

Moduláris platformon, tömegcsökkentéssel jön majd az új Skoda Superb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még két évet biztosan várnunk kell az új Skoda Superbre, ami az új Passattal közös moduláris platformon jön majd. És állítólag forradalmi dizájnnal, V6-os motor nélkül.

A Skoda cáfol az új Superb kapcsán, ugyanis felmerültek egyes találgatások, melyek szerint a két éven belülre ígért, a Yetinél nagyobb, RAV4 méretű SUV akár a Skoda csúcsmodellje lehet, s a Superbet válthatja. Nos, ez nincs így - derül ki Winfried Vahland, a Skoda elnöke által az angol Autocar számára adott interjúból. Az sem titok már, hogy a tavaly frissült Superb harmadik generációja szinte forgatókönyv szerint, 2016-2017 tájékán érkezik, s alapját a következő generációs, már idén bemutatkozó Volkswagen Passat adja majd, sőt alkatrészeik 50 százaléka azonos lesz. Azaz a következő Superb is moduláris platformra épül, továbbviszi a Skoda által már az Octaviánál is igencsak jól alkalmazott tömegcsökkentési elvet, s a downsizingot sem veszi félvállal. Legnagyobb motorja 2,0 literes lesz, természetesen turbóval, a mostani 3,6 literes V6-os pedig kikerül a kínálatból.
Hirdetés

Ami a karosszériát illeti, a Superb továbbra is kétféle, lépcsőshátú és kombi kialakítással lesz kapható, a limuzinnál azonban el fog tűnni a kétféle csomagtérnyitás lehetősége, az ugyanis túlzottan drágának, s a vevői visszajelzések alapján nem annyira fontosnak találtatott. A márka dizájnfőnöke, Jozef Kaban szerint a forma forradalmi, a méretezés továbbra is a középkategórián túlnövő lesz, s még 10 évig a Superb áll majd a Skoda palettájának csúcsán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?