Főszerepben a furgon – kedves kisfilm a Mercedestől

Animációs kisfilmmel emlékezik meg a Mercedes a furgonok évszázadáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Versengő németek és sok sör kellett, hogy megszülessen a furgon. A Mercedes-Benz amerikai részlege vicces kisfilmmel adózik a műfaj előtt.


A mindennapok kockalakú hőse a furgon. Legyen szó építésről vagy rombolásról, szállításról vagy egyéb szolgáltatásról, a kisteherautók mindenhol ott vannak. A Mercedes videója szerint a műfajt az a két versengő német teremtette meg, akik magát az automobilt is. A ló nélküli kocsi feltalálása után alig tíz évvel, 1896-ban Gottlieb Daimler építette meg az első motoros áruszállítót, a kifáradt söröslovak kiváltására. Karl Benz ezen felbuzdulva a saját autójára zárt felépítményt szerelt, így alkotta meg az első zárt kisárusszállítót. A két, először egymással birkózó alapítóatya cége végül egyesült, majd egy időre kissé kiesett a pikszisből a haszonjárművek terén. Ha furgonról volt szó, vagy a belőle kialakított kisbuszról, esetleg lakóautóról, akkor a 1970-es évekre már a Volkswagen lett a műfaj királya. A VW Transporter értékeinek elismerése mellett a videóban megjelenik a Scooby-Doo sorozat hippifestésű kisbusza, Dumb és Dumber Opel Komondorja és a Szupercsapat emblematikus fekete alapon piros csíkos GMC kisbusza is.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?