Frankfurt 2011: folyékony fém az Alfától

Alfa Romeo 4C Concept: színében már megújult

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, az Alfa Romeo 4C Concept megunhatatlan, mert Genf után Frankfurtban is kiállították, igaz, nagyon különleges fényezéssel.


Igazából mindent tudunk már az Alfa Romeo 4C Concept sportkocsitanulmányról. Várhatóan 2013-tól lesz megvásárolható, hossza 4, tengelytávolsága 2,4 méter, önsúlya 850 kg körül fog alakulni, az ülések mögött pedig a 159 1750 TBi turbós benzinmotorja dolgozik majd 200 lóerő feletti teljesítménnyel. Mivel a 8C Competizione adta az ihletet, itt is a hátsó kerekek kapják a hajtást, méghozzá az Alfa dupla kuplungos, hatgangos TCT automataváltóján keresztül, a súlyelosztás pedig, ha nem is ideális, de az első tengelyre jutó 40, hátra 60 százalékkal azért sok izgalmat ígér. A műszaki paraméterek adottak, és ezen vélhetően az olaszok már nem változtatnak, ellenben arról szó sem lehetett, hogy a genfi metálpiros dukkózással kerüljön Frankfurtban is kiállításra az autó - nem mellesleg a svájci seregszemlén az Alfa bezsebelte vele a legszebb tanulmánynak járó "Most Beautiful Concept Car of the Year" címet. Igazodva a németes hűvösségéhez, az ezüstös Fluid Metal, azaz folyékony ezüstmetál a csiszolt fém hatását kelti, amely sejtelmességet sugárzó fénytöréseivel remekül illik a 4C Concept titokzatosságához.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?