Frankfurt 2011: SEAT IBL, váratlan spanyol a németeknél

SEAT IBL: kupészerű limuzin hibridhajtással

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A négy ajtóval, de kupésan csapott tetővel készülő SEAT IBL hibrid tanulmány ebben a formában még nem kerül gyártásba.

Már a szalon megnyitása előtti napon bemutatta a Seat a Volkswagen Passat CC-re emlékeztető, konnektorról tölthető, hibridhajtású négyajtós kupétanulmányát, ám az olyan szenzációt okozott, hogy alig lehetett hozzáférni.
A 4670 mm hosszú, 1850 mm széles, 2710 mm tengelytávú, rövid túlnyúlásokkal készített, 20 colos kerekeken álló tanulmány messze a legmerészebb forma, amit az utóbbi években a spanyoloktól láthattunk, és ez jó jel, mert a bejelentés szerint dizájn tekintetében az IBL a jövő SEAT-modelljeinek előfutára.
A SEAT formacsapata az alsó légbeömlőt egy nyomtatott áramkör mintájára tervezte, ami egyben az autóban rejlő (részleteiben még nem ismert) hibridhajtásra is utal. Az egybeépített első és hátsó LED-es fények egyetlen “világító szoborba” tömörítik a tompított fény, az irányjelző, a fényszóró és a nappali világítás funkcióit.
A műszerfalat egyetlen nagyméretű üvegfelület borítja, és újszerű a légkondicionálás megközelítése, mivel nem külön beömlőkön, hanem a műszerfal felett nyitva hagyott, egyetlen széles résen át érkezik a friss levegő az utastérbe. Az IBL nem egy konkrét jövőbeni típus előfutára, a rajta bemutatott dizájnelemek több, későbbi SEAT-on tűnnek majd fel fokozatosan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?