Frankfurt 2011: XIV-1, azaz a SsangYong prémiuma

Meglepően nagyszerű a SsangYong XIV-1

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koreai gyártó négyszemélyes crossover XIV-1 tanulmánya bármelyik prémium márka standján állhatna.


XIV-1, azaz eXciting user Interface Vehicle – izgalmas kezelőfelületű jármű – a SsangYong új tanulmányának neve, és a legnagyobb különlegessége, hogy külseje, utastere, valamint kényelmi megoldásai, valamint minősége alapján bármelyik prémiumgyártó standján megállná a helyét. A név 1-es utótagja alapján pedig valódi modellsor várható a Ssangyongtól.
Az eddig is formabontó, de jellemzően nem feltétlenül a közízléssel egybeeső esztétikájú autóiról ismert koreai gyártó ezúttal felülmúlta önmagát, és valóban prémium-kivitelű tanulmánnyal állt elő Frankfurtban. A kompakt crossover 4140 mm hosszú, 1830 mm széles és 1590 mm magas, 2600 mm-es tengelytávján belül pedig négy előre-hátra mozgatható, körbeforgatható ülést találunk.
Mivel hátsó ajtói a megszokottól eltérően, fordítva nyílnak, a tervezők kihagyhatták a B-oszlopot, így a szélvédő és az oldalablakok teljesen egybefüggő felületnek tűnnek.
A vaskos C-oszlop és a vékony, üveggel csaknem teljesen kitöltött tető kellemesen kompenzálja a karosszéria robusztus alsó felét. Kék hangulatvilágítással szegett műszerfal, merész kormány és több érintőképernyő található utasterében.
Ahogyan azt már más gyártóknál is láthattuk, a friss tanulmány egyik legforradalmibb beltéri megoldását az érintőképernyők adják, mivel a legtöbb kényelmi berendezést ezekkel irányíthatjuk, és természetesen a saját zsebkészülékek is integrálhatók a rendszerbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?