Frédi és Béni járgánya a Hyundaitól

Lábbal hajtott Hyundai Azera

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kínában egyre durvább autós dolgokat csinálnak. Nem elég, hogy szemtelenül lemásolnak mindent, reklámötletekért sem mennek a szomszédba. A Hyundai Azera például motor helyett lábhajtással hívja fel magára a figyelmet.


Ha valahol, akkor Kínában nem lehet feltűnősködni egy autó másolatával. Vagy mégis? A Hyundai Azera számunkra nem különösebben ismert jelenség, Amerikában viszont annál inkább: ez a Sonata és a Genesis közé belőtt, Dél-Koreában Grandeur néven futó limuzin, amelynek legújabb generációját érdekes ötlettel kezdték népszerűsíteni. A Hyundai China felkért néhány képzőművészt, hogy fillérekből tákoljanak össze egy Azerát (pontosabban egy rá erősen hasonlító négykerekű szobrot), és menjenek ki vele az utcára, hogy az eredetire hasonlító alkotással keltsék fel az emberek figyelmét.
Az alkotók tényleg nem vitték túlzásba a dolgot, könnyű csővázat hegesztettek össze, amit műanyag lemezekkel, hungarocellel burkoltak, a forma egyértelműen hasonlít az Azerára, a meghajtásról pedig izomerő gondoskodik - pedál van, de motor helyett lábbal hozható működésbe a nevetséges, kerekeken guruló járgány. A "Hogyan készült?" fázist és az emberek reakcióit szerencsére nem kell szavakba öntenünk, van róla egy-egy kisfilm.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 10:15
    Permalink

    Egyetértek. Kicsit helybetopi van fejlődésileg. egyre kevesebbet fogyasztó motorok, biztonságtechnikai arzenál, de valahogy valódi, tényleges áttörés még mindig nincs, úgy 125 éve. Még mindig tűz ég a kocsik többségében. )

  • 2017.10.31. at 10:15
    Permalink

    Lehet,hogy ez lesz a jövő autója?Ha így emelkednek az üzemanyag árak,ki tudja..Tiszta ,csendes üzem,legfeljebb az emberek nyögnek benne az erőlködéstől:-)

Vélemény, hozzászólás?